Roofvisafdeling

De techniek van het vissen met kunstaas op snoek blijft zich maar verbeteren. Vooral sinds het verbod op het vissen met levend aas is de aandacht voor het vissen met kunstaas toegenomen. Ook binnen onze vereniging. Door het grote aanbod van kunstaas en hengels is het voor de beginnende snoekvisser vaak moeilijk om de mogelijkheden voor een succesvolle kunstaasvisserij goed te overzien en een keuze te maken. Maar ook de gevorderde kunstaasvisser hoort graag van specialisten en succesvolle collega-sportvissers hoe zij vissen, waarmee en waar.

Om zowel de aankomende als de gevorderde kunstaasvissers op snoek/baars/snoekbaars in de gelegenheid te stellen om meer te leren over hun favoriete vis/visserij zijn we in 2010 begonnen met het opzetten van een roofvisafdeling binnen de VWP.
Momenteel zijn enthousiaste vrijwilligers onder leiding van het bestuurslid Wilbert Mostert bezig om deze commissie op te richten en een activiteitenprogramma te maken voor de nieuwe afdeling. 


Onze vereniging staat bekend om haar vele en mooie polderwater. Vooral in het najaar trekken veel van onze leden de polders in op jacht naar snoek. En niet zonder succes …!

Hierbij wordt (in een later stadium) gedacht aan activiteiten waarbij bekende specialisten iets vertellen over hun specifieke wijze van snoekvissen, over hun favoriete kunstaas, van spinner en lepels tot en met jerkbaits. We willen het niet alleen laten bij het passief aanhoren van specialisten, we willen u ook actief bezig laten zijn. Zo denken we aan een workshop kunstaas bouwen, demonstratie vissen met jerkbaits Nederlandse stijl, het leren herkennen van potentiële snoekstekken, omgaan met snoek (o.a. het toepassen van de kieuwgreep en alternatieve landingsmethoden).Jerkbaits ...snoekbijeenkomsten met demonstraties vistechniek jerkbaits Nederlandse stijl, zelf bouwen van jerkbaits ...

Heeft u vragen of opmerkingen voor de roofvisafdeling? Maakt u dan gebruik van onderstaand reactieformulier.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Foutmelding 
 
Naam
Straatnaam
Huisnummer
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Vraag / opmerking