GEZOCHT: verenigingscontroleurs!

terug naar overzicht

Woensdag, 1 maart 2017

Afdeling Viswaterpachting Gouda, onderdeel van de ’s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging, is op zoek naar enthousiaste leden die, naast het vissen, ook een steentje willen bijdragen aan de Controle en handhaving op het bezit van de juiste visdocumenten.

Deze controles komen de kwaliteit van de visstand en het vissen ten goede.
Heb je interesse, ga dan naar onderstaande informatie van Sportvisserij Nederland en lees wat het zijn van Controleur is en wat er van je verwacht wordt.
Als je je wilt aanmelden als Controleur of nog vragen hebt, vul dan het contactformulier in.


Controle Visdocumenten

Controle en handhaving op het bezit van de juiste visdocumenten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de sportvisserijsector en de overheid. De sportvisserijsector krijgt hierin echter een steeds grotere verantwoordelijkheid toebedeeld. Die verantwoordelijkheid pakken de honderden vrijwillige verenigingscontroleurs graag en goed op. Daarnaast hebben veel federaties Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's) in dienst speciaal voor controle en handhaving Visserijwet 1963.
Alle bij Sportvisserij Nederland geregistreerde hengelsportcontroleurs die de Cursus Controle Sportvisserij hebben gevolgd, ontvangen van Sportvisserij Nederland controlekleding, een controleurspas en inlogcodes voor het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).
Met de kleding is de controleur zichtbaar en vooral herkenbaar als controleur sportvisserij, met de pas kan de controleur zich aan de waterkant identificeren, met de inlogcodes heeft de controleur toegang tot het RCS om de controlerondes met resultaten vast te leggen in het registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).
Een goede controleur heeft een gedegen en actuele kennis van de relevante wet- en regelgeving, deze helder is samengevat in de Veldgids Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland. Voor uitgebreide en actuele informatie klik op de volgende link over de visserijwet- en regels.